LAKBERENDEZÉS

Miért fogadjak fel lakberendezőt? Legtöbbünknek ez a kérdés fordul meg a fejében először erről a szakmáról hallva.
Mert komoly költséget takaríthat meg nekem. Hogyan?
A jó lakberendező gondos tervezés során, pontosan a tulajdonos igényei és az ingatlan adottságainak figyelembevételével a lehető legtökéletesebb enteriőrt alkotja meg. Intézi a méréseket, a szakemberekkel történő egyeztetéseket, a megfelelő anyagok felkutatását, a munkálatok ellenőrzését, stb., levéve ezzel a terhet a Tulajdonosok válláról. A felmerülő problémák sem a Tulajdonosok idejét rabolják, hanem a lakberendező oldja meg őket. Természetesen mindezt folyamatos egyeztetés mellett.
Egy lakberendező felfogadása nem jelenti feltétlenül vagyonok kifizetését, nem egy felesleges tétel a költségek listáján. A lakberendező ugyanolyan szakember, mint bárki más, aki értékes munkát tesz le az asztalra és szakértelmével a Tulajdonosok segítségére van. Munkája és ezzel díjazása függ a teljes költségkerettől, a lakás/ház méretétől, a határidőktől, az esetleges extrém igényektől és még sorolhatnám. Előzetes egyeztetés és kalkuláció alapján kerül meghatározásra ugyanúgy, mint bármilyen más szakemberé, az élet bármely területén.

Az általam készített tervdokumentáció tartalmazza az alábbiakat:
- szín- és stílusmontázs
- alaprajz
- bontási-építési terv
- világítási terv
- burkolatterv
- berendezési terv
- konszignáció

szükség esetén:
- egyedi bútorterv
- álmennyezet terv
- gipszkartonozási terv

Modern stílus
Az egyszerű vonalú, modern stílus sok évre nyújt élvezhető légkört a lakásban. A legtöbb tulajdonos úgy gondolja, a modern stílus egyenlő a műanyag és acél használatával valamint a fekete/fehér/szürke árnyalataival. Ez azonban nem így van. A lakberendező bármilyen színnel vagy színkombinációval el tudja érni ezt a hatást, akár a meglévő bútorok használatával is. Nem csak a minimál berendezés jelenti a modern enteriőrt. Egy loft lakás, vagy a 60-as évek hangulata is könnyen bevihető egy ettől teljesen eltérő térbe is anélkül, hogy oda nem illőnek hatna.

Tematikus stílusok
Ha a Tulajdonos utazásai során (vagy akár TV nézés közben) olyan tájakon, országokban járt, melynek légkörét szeretné bevinni itthoni életterébe is, annak semmi akadálya. Egy lakáson/házon belül akár többféle ország/helyszín is megjeleníthető a különböző helyiségben. A kulcs az összekapcsolásukban rejlik. Ha valakinek tetszik Bali és New York légköre is, ezt akár egyszerre is alkalmazni tudom a lakásában anélkül, hogy az oda belépőt káosz fogadná.

Feng Shui
A Feng Shui lakberendezés célja az egyén és környezetének egyensúlyba  hozása. Lényege az energiák és tárgyak harmóniája, az elemek és stílusok összhangja. Sokkal összetettebb és komolyabb lakberendezési irányzat annál, amit az emberek általában gondolnak róla. A legtöbb Tulajdonos fejében ez egyenlő a színes mandalákkal, fojtogató füstölőkkel és Buddha szobrokkal. Pedig ezek az ismeretek nagy múltra tekintenek vissza. A Feng Shui független a helytől és a stílustól is. Ezek az energiák ugyan úgy működnek a minimál vagy a barokk enteriőrben, Japánban éppúgy, mint Magyarországon. Azonban nagyon oda kell figyelni az ilyen alapokon nyugvó lakberendezésnél a felhasznált tárgyak, terek és az ott élő emberek viszonyára, így célszerű olyan szakembert alkalmazni, akinek a tudása biztos alapokon nyugszik.

 

Saturday the 23rd. (C) 2012 Classic Interiors - Joomla Templates